A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: twitter_timeline/pi.twitter_timeline.php

Line Number: 440

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kundi/public_html/ljubezenskozizelodec.si/system/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Ljubezen skozi želodec - Tedenski recepti

Zeliščna frtalja

11.04.2011

To frtaljo je mogoče narediti samo točno zdaj, ko so zelišča mlada in sveža, polna pomladnih sokov. Podajmo se na vrt, v gozd, travnik in poiščimo krebuljico, meto, koprc, timijan… kar rase in kar prepoznamo. Joško Sirk jo je je prestavil iz nizke ponvde, kjer je sprva pražil čebulo v visoko ponev, kjer se je spekla v značilno tortasto obliko.

maslo
oljčno olje
8 jajc
1 čebula
šopek pomladnih zelišč
sol, poper

V večji, plitkejši ponvi razpustimo za oreh masla, dodamo oljčno olje. Čebulo drobno nasekljamo in jo steklasto popražimo. Eno za drugim nanjo ubijemo jajce in razžvrkljamo, med mešanjem dodamo še nasekljana zelišča. Manjšo in višjo ponev pristavimo. Vanjo dolijemo oljčno olje. Nanj zlijemo zmes za frtaljo, ki naj sega za dva prsta visoko. Pri zmerni temperaturi pečemo še toliko, da se frtalja zapeče in ni več migetajoča. Zvrnemo na krožnik in si privoščimo to pomladno torto.