A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: twitter_timeline/pi.twitter_timeline.php

Line Number: 440

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/kundi/public_html/ljubezenskozizelodec.si/system/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Ljubezen skozi želodec - Tedenski recepti

Špinačna pita s feto, meto in pinjoli

18.04.2011

Takšna pita je pravo odkritje! Lahka in hitra, meta pa naredi celo stvar svežo in drugačno. Postrezimo jo hladno kot predjed ali pa razrežimo še toplo. Sardine iz konzeve (z oljčnim oljem) kot priloga pa celo zadevo obrnejo malo v tapas smer.

1 zavitek vlečenega testa
0,5 kg špinače
pest pinjol
1 čebula
oljčno olje
nekaj vejic petršilj in mete
100 g sira feta
2 jajci
1, 5 dl kisle smetane
50 g masla


Pečico razgrejemo na 180 stopinj.

Uporabimo kupljeno vlečeno testo, najbolje tisto bolj suhe sorte, kot za baklave. Liste vlečenega testa narežemo na zaplate velikosti dna pekača. Potrebovali bomo 6 listov. Maslo razpustimo v kozici. S čopičem pekač po dnu namažemo z razpuščenim maslom, nakar čez položimo prvi list testa. Premažemo z razpuščenim maslom, položimo čez drugi list testa, premažemo in čez položimo še tretji list.

Pristavimo velik lonec vode. Ko zavre, jo solimo in v njej obarimo špinačo. Špinačo odcedimo, ožamemo ter naskeljamo. Čebulo drobno nasekljamo in steklasto popražimo na malo oljčnega olja.

Meto in petršilj drobno nasekljamo.

V skledi razžvrkljamo jajca s kislo smetano, dodamo obarjeno in nasekljano špinačo, petršilj in meto. Zmešamo. Zdaj dodamo še nadrobljeno feto. Solimo in popramo. Nadev zlijemo čez testo v pekaču. Potresemo s pinjoli in pokrijemo z listom testa, ki ga premažemo z maslom, prekrijemo z drugim listom, premažemo, nato še s tretjim, ki ga prav tako premažmo. Z ostrim nožem pito prepikamo, nato pa po vrhu še poškropimo z vodo.

Pečemo 25 minut, da se zlato zapeče in nekoliko napihne.