A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: twitter_timeline/pi.twitter_timeline.php

Line Number: 440

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kundi/public_html/ljubezenskozizelodec.si/system/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Ljubezen skozi želodec - Tedenski recepti

Školjke po belgijsko

23.06.2011

Teh školjk mora biti ogromno! Tole spodaj je recept za dva. Najbolje je, če jih postrežemo kar v kozici, kjer smo jih dušili. Narejen so v hipu in Belgijci zraven obvezno zobajo ocvrt krompirček. Ampak tudi z belim kruhom pomazane so izvsrtne.

750 g školjk klapavic
1 čebula
2 stebli zelene
0,5 dl oljčnega olja
1,5 dl belega vina
2 žlici sladke smetane

Školjke operemo, skrtačimo in jim populimo brade. Vse, ki so odprte, in se na naše drezanje ne zaprejo, zavržemo. Uporabimo samo tesno zaprte školjke.
V kozico nalijemo olje in nanj stresemo drobno nasekljano čebulo ter zeleno. Steklasto popražimo. Dodamo oprane školjke, zalijemo z belim vinom in premešamo nad živahnim ognjem. Pokrijemo in kozico stresamo, da se školjke lepo odpirajo. Po približno 5 minutah bi morale biti že vse odprte. Dolijemo smetano , premešamo in odstavimo. Na dnu kozice se bo ustvarila aromatična slana juhica, ki se je pokuhala iz školjčnega soka. Ne potrebuje niti soli, niti popra. Samo pomfri ali bel kruh.
(Školjke, ki se me kuho niso odprle, zavržemo, jemo samo odprte.)