A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Invalid argument supplied for foreach()

Filename: twitter_timeline/pi.twitter_timeline.php

Line Number: 440

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/kundi/public_html/ljubezenskozizelodec.si/system/codeigniter/system/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 424

Ljubezen skozi želodec - Tedenski recepti

Pikantna postrv na paradižniku in čičeriki

10.06.2011

Potrebujemo:
2 postrvi
1 žlička sladke rdeče paprike
½ žličke kajenskega popra
½ žličke mletega koriandra
sol, mleti poper
oljčno olje
1 – 2 paradižnika
2 vejici petršilja
1 mlada čebulica
4 žlice vložene čičerke
1 žlica tahinija (sezamove paste)
½ limone
oljčno olje, sol

Pečico razgrejemo na 180 stopinj.

Postrvi splaknemo in obrišemo, nato pa po obeh straneh poševno zarežemo. Papriko, kajenski poper in koriander zmešamo. Solimo ter popramo, nato pa po zarezah temeljito natremo z začimbno mešanico. Pekač pokapljamo z oljčnim oljem in nanj položimo obe ribi. Pokapljamo z oljem še po vrhu in potisnemo v pečico za 20 minut, da se postrvi zapečeta in skoz in skoz prepečeta.
Paradižnik narežemo na tanke rezine, prav tako čebulico. Na dno krožnika, kjer bomo ribe postregli, kanemo nekaj kapljic oljčnega olja. Čez položimo rezine paradižnika, solimo in potresemo z nacefranim petršiljem ter čebulnimi obročki.

Čičeriko odcedimo in zabelimo s tahinijem, oljčnim oljem, soljo, ter limonininim sokom. Razprostremo po paradižniku. Čez tako pripravljeno solato položimo pečene postrvi. Ponudimo z mladim pečenim kifeljčarjem.